U Srpcu obilježen Međunardni dan borbe protiv zloupotreba i krijumčarenja droge

Povodom obilježavanja Međunardnog dana borbe protiv zloupotreba droga i nezakonitog prometa drogama, pripadnici Policijske stanice Srbac dijelili su danas prolaznicima u centru Srpca letke i promotivni materijal pod nazivom „Odlučni u suprotstavljanju!“.
Cilj ove međunarodne kampanje je podizanje svijesti o velikim problemima i štetnim posljedicama koje zloupotreba opojnih droga donosi pojedincima, naročito mladim ljudima, kao i cijelom društvu te podstaknuti sve na što uspješnije aktivnosti u prevenciji, otkrivanju i sankcionisanju. Zamjenik komandira Policijske stanice Srbac Dalibor Nikolić je naglasio potrebu da se svi zajedno uključimo u borbu i suprotsavimo zloupotrebi i nezakonitom prometu droga.
„Mi ovom prilikom apelujemo roditeljima, a i drugim građanima da pomognu mladoj osobi da se oslobodi zavisnosti prije nego što nastanu trajne posljedice na zdravlje i ličnost. Takođe apelujemo na sve građane da eventualna saznanja u vezi zloupotrebe opojnih droga prijave policijskim službenicima kako bi zajedničkom saradnjom i našim radom zaštitili živote mladih. To u stvari i jeste cilj ove akcije koja se obilježava svake godine“, rekao je Nikolić.
Nikolić kaže da je u toku ove godine zabiljeno jedno počinjeno krivično djelo u vezi zloupotrebe opojnih droga, prilikom čega je oduzeto tri grama marihuane, 125 grama opojne droge „speed“ i 45 tableta ecstasy i dodaje da je trenutno je u toku akcija „Plantaža 2020“, kojom se preduzimaju planske aktivnosti na sprečavanju otrkivanja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti opojnih droga, koju će Policijska stanica Srbac sprovesti u saradnji sa drugim policijskim stanicama.