U Srpcu još šest lica zaraženo virusom korona

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa, virusom korona je zaraženo još 136 lica, a preminule su tri osobe kod kojih je potvrđen virus korona.
U protekla 24 časa testirano je  675 uzoraka, a najveći broj pozitivnih slučajeva registrovan je u Banjaluci – 29, zatim u Trebinju 14, Zvorniku 12, te Bijeljini 11.

U Srpcu je registovano šest novih slučajeva, a prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srbac testirano je 15 oosba. Od šest zaraženih jedan muškarac je srednje životne dobi, tri oosbe su mlađe životne dobi, a u pitanju su jedan muškaraca i dvije ženske osobe,od kojih je jedna trudnica, te dvoje djece.

Prema riječima glavne medicinske sestre Doma zdravlja Srbac Brankice Ivanović, svi novozaraženi su kontakti prethodno zaraženih lica, a njihovo zdravstveno stanje je dobro, odsnosno nemaju simptome ili su simptomi blagi. Rezultati troje testiranih radnika Doma zdravlja, koji su bili u kontaktu sa zaraženim radnikom, su negativni.  Danas su testirane još četiri osobe, a rezultati se očekuju u narednih 48 sati.

Od početka epidemije – 4. marta u Republici Srpskoj na virus korona testirano je ukupno 49.248 lica, a infekcija je potvrđena kod 4.624, od kojih je 2.224, ili 48,10 odsto, oporavljeno.

Od početka epidemije, Institutu je prijavljeno 160 smrtnih slučajeva.