U Srpcu još pet lica zaraženo virusm korona

U protekla 24 časa registrovano je pet novih slučajeva virusa korona u Srpcu a radi se o dvoje djece i tri roditelja ranije pozitivne djece.

Pozitivne osobe su uglavnom bez tegoba ili sa blažim simptomima bolesti, potvrđeno je u higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srbac.

Iz ove službe obavještavaju da je i tokom jučerašnjeg dana testirano 11 osoba a rezultati se očekuju do sutra.

Od petka 19. juna ukupno je zaraženo 28 osoba koje se dovode u vezu sa Dječijim vrtićem “Naša radost”, od čega je 13 radnica ove ustanove, 11 djece, troje roditelja i jedna žena srednje životne dobi iz porodice zaraženog djeteta.

Do sada je na području srbačke opštine ukupno registrovano 40 slučajeva koronavirusa, od čega se oporavilo 10 osoba a dvoje je preminulo uslijed komplikacija izazvanih drugim oboljenjima.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao je da u skladu sa odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije sve mjere ostaju na snazi do 6. jula, što podrazumijeva obavezu nošenja maski u zatvorenim prostorima, obaveznu higijenu i dezinfekciju, poštovanje distance, zabranu okupljanja više od 50 ljudi i radno vrijeme poslovnih subjekata do 23 časa.

“Sa odlukom Republičkog štaba uskladićemo i našu naredbu o radnom vremenu. Sve dotle dok se zaraza ne širi u većem obimu, ostaće na snazi sadašnje mjere a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, bićemo prinuđeni da na sjednici kriznog štaba uvedemo represivnije mjere. Zato apelujem građanima da budu savjesni i ponašaju se u skladu sa aktuelnom situacijom”, rekao je načelnik Dragosavljević.