U Srpcu jedan novi slučaj virusa korona

U protekla 24 časa registrovan je jedan novi slučaj virusa korona u Srpcu, saopšteno je iz higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srbac.
Radi se o muškarcu srednje životne dobi koji ima blaže simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji.
Zaključno sa današnjim danom, na području srbačke opštine se 48 lica nalazi u kućnoj izolaciji od čega je 21 aktivno pozitivno na virus korona. Od početka pandemije novim virusom zaražene su 492 osobe iz Srpca od čega se oporavilo 450 a preminula 21 osoba.
O aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srpcu biće riječi na sutrašnjoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije koja počinje u 9 časova.
U protekla 24 časa na teritoriji Republike Srpske evidentirano je 195 novih slučajeva virusa korona a testirana su 832 laboratorijska uzorka.
Radi se o 100 muških i 95 ženskih osoba, od kojih je 31 mlađe, 119 srednje i 45 osoba starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 43 osobe su iz Banjaluke, 39 iz Trebinja, 24 iz Bijeljine, 10 iz Doboja, sedam iz Bileće, po šest iz Zvornika i Prijedora, pet iz Teslića, po četiri iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Кozarske Dubice, Nevesinja i Čelinca, po tri iz Dervente, Lopara, Ljubinja, Modriče i Šamca, po dvije iz Broda, Prnjavora, Rogatice, Stanara i Foče i po jedna iz Višegrada, Istočne Ilidže, Novog Goražda, Pelagićeva, Srpca i Ugljevika.
Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o šest muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po tri osobe iz Doboja i Prijedora, dvije iz Trebinja i po jedna osoba iz Petrova, Prnjavora, Nevesinja, Šipova, Čelinca, Laktaša i Banjaluke.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 36.836 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.763 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.