U srbačkom vrtiću završen predškolski program

U Dječijem vrtiću “Naša radost“ završen  je pripremni program za djecu koja ove godine polaze u školu, a nisu redovni polaznici vrtića.

Program je počeo 1. marta i trajao je do 31. Maja.

Direktorica vrtića Bogdana Miholjčić kaže da je ove godine predškolski program pohađalo  40 polaznika koji su bili podijeljeni u dvije grupe i sa kojima su radile  četiri vaspitačice.

,,I ove godine uspješno smo realizovali predškolski program u okviru kojeg su djeca kroz prilagođen program njihovom uzrastu stekli neka nova znanja kako bi što spremnije dočekali početak škole u septembru. Ovo je najbolji vid pripreme za djecu koja do sada nisu išla u vrtić, a koju uskoro čekaju školske obaveze i uklapanje u novu sredinu. U našoj ustanovi  djeca su  na zanimljiv način stekla osnovna znanja, postal su  samostalniji i upoznali svoje  buduće školske drugare”, rekla je Bograda Miholjčić.

Pripremni program u godini pred polazak u školu svakako je ispunio svoj cilj, a to je socijalizacija djece koja ne idu u vrtić a koji od septembra kreću u prvi razred osnovne škole , rekla je Daliborka Stojić Grabovac

,,Akcenat je bio na socijalizaciji djece koja do sada nisu išla u vrtić, a naravno da su u protekla tri mjeseca stekli  nova znanja, proširila postojeće i usvojili neke nove vještine. Djeca su imala priliku da posjete Dom kulture u Srpcu gdje su gledali pozorišnu predstavu a posjetili su i Dječije pozorište u Banjaluci. Takođe, treba istaći veoma dobru saradnju sa roditeljima sa kojima smo odradili dvije radionice na temu ,,Empatija”. Na kraju našeg druženja organizovali smo završne proredbe i  simboličnu dodjelu diploma”, rekla je Dalborka Stojić Grabovac.