U Nožičkom pušten u saobraćaj rekonstruisani lokalni put dužine 10,5 kilometara

Skoro 40 godina mještani srbačkih sela Nožičko i Martinac čekali su na rekonstrukciju lokalnog puta od Crnaje do Šeškovaca dužine 10,5 kilometara i širine 5,5 metara, u šta je JP „Autoputevi“ RS uložilo 2,6 miliona maraka. Radove je u dogovorenom roku izvelo Građevinsko preduzeće „Integral inženjering“ Laktaši.
Svečanom puštanju u saobraćaj ove putne komunikacije, koja će 6 srbačkih sela sa oko 2.000 stanovnika, na najbrži način povezati sa susjednom opštinom Laktaši i izlazom na auto-put „9.januar“ koji spaja Banjaluku i Doboj, pristvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik RS Željka Cvijanović, ministar za finansije u Vladi RS Zora Vidović, načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević sa saradnicima, predsjednici skupština Srbac i Laktaši Mirko Stojić i Boris Spasojević, brojni predstavnici republičkih i opštinskih ustanova i nekoliko stotina građana ovog kraja.
„Raduje me svaki kilometar novog asfalta koji omogućava svim građanima ,a posebno mladim ljudima bolji život na selu i samim tim njihov ostanak u RS. Sada nam predstoji izgradnja izuzetno važne saobraćajnice od Doboja do Bijeljine, koja će biti spojena sa novim auto-putem od Beograda preko Kuzmina i Rače do Sarajeva“, rekao je Dodik i dodao da bi u Republici Srpskoj sve brže išlo kada ne bi bilo višemjesečne opstrukcije oko formiranja vlasti na nivou BiH.
„Nema opštine u RS kojoj Vlada RS nije pomogla da obnovi putnu i svaku drugu infrastrukturu.Projekte je mnogo lakše realizovati ako postoji dobra saradnja između lokalne i republičke vlasti.Srbac spada u takvu grupu opština što je pomoglo da se u zadnje 3 godine ovdje uloži oko 6 miliona maraka republičkih sredstava“ rekla je predsjednica Cvijanović.
„Ovo je veliki dan za opštinu Srbac jer ova saobraćajnica prolazi kroz industrijsku zonu Crnaja čime se otvara šansa za privlačelje investitora i privredni razvoj ovog dijela lokalne zajednice“ rekao je načelnik srbačke opštine Mlađan Dragosavljević i zahvalio se na velikoj podršci sa nivoa RS.