U Izvoru organizovana Vaskršnja radionica ukrašavanja jaja

Tri dana prije Vaskrsa ,odnosno na Veliku srijedu članovi srbačkog Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama”Izvor”organizovali su radionicu bojenja i ukrašavanja jaja.

Ove godine, zbog poštovanja epidemioloških mjera uzrokovanih virusom korona, u ukrašavanju jaja osim najmlađih članova “Izvora” učestvovali su samo roditelji i stručni kadar defektolozi i psiholog, izjavila je za Radio-Srbac predsjednica Udruženja Mira Tatić.

“Kao i svake godine,htjeli smo napraviti priredbu ili veće druženje ali nas je u tome spriječila pandemija novog virusa, pa smo ove godine skromnije obilježili nadolazeće praznike sa željom da djeci ukažemo na značaj Vaskrsa. Bojimo i ukrašavamo jaja, a djeci sam pripremila i simbolične poklončiće kako bi se obradovali pred najveći hrišćanski praznik”,rekla je predsjednica udruženja Mira Tatić i dodala da su ove godine zahvaljujući donacijama koje su dobili povodom nadolazećih praznika posadili cvijeće u dvorištu.

„Posadili smo 120 raznih vrsta ukrasnog sezonskog cvijeća u dvorištu i promjenili zemlju u saksijama. Želim ovom prilikom da čestitam Vaskrs svim pravoslavcima i da se zahvalim opštinskoj upravi koja nam redovno pruža finansijsku podršku sredstvima iz budžeta, a dobili smo i donaciju Vlade RS posredstvom Saveza „MENERALI“,tako da nam sve to mnogo znači“,rekla je Tatić.Na radionici smo zatekli dječaka Djordja Vladetića(11) koji nam je rekao da u prazničnom duhu sa drugarima boji jaja i pri tom koriste svjetle jarke boje kako bi jaja bila što veselija.

„Vaskrs je jedan od najznačajnijih praznika koji ostavlja osmijeh na lice svakom čovjeku.Radujemo se svi Vaskrsu.U mojoj porodici ,moja sestra i ja ukrašavamo jaja na razne načine i ovim putem čestitam Vaskrs cijeloj RS i svim pravoslavnim vjernicima, da praznike proslave sa svojim najmilijim i da ostanu zdravi”,rekao nam je Djordje. Ukrašena jaja Udruženje“Izvor“će pokloniti srbačkim sveštenicima da ih podjele u pravoslavnom hramu Vaskrsenje Gospodnje nakon liturgije na Vaskrs.