Treći srbački Urban fest donosi sjajne svirke i brojna iznenađenja

U organizaciji Udruženja žena Srbac u petak 28. jula na gradskom trgu u Srpcu održaće se treći Urban fest na kojem će posjetioce dočekati mnoštvo dobre muzike u vidu sjajnih pop-rok bendova iz Banjaluke i Srpca, a moći će se isprobati i tradicionalni domaći specijaliteti koje će pripremati vrijedne članice srbačkog udruženja.

Manifestacija počinje u 20 časova kada će premijerni nastup imati novi srbački bend pod nazivom Dolap koji će provjerenim rok hitovima domaće i strane muzičke scene zagrijati publiku.

Centralni nastup večeri biće koncert benda Ultrazvuk iz Banjaluke koji je prošle godine oduševio posjetioce, zbog čega je zaslužio novi poziv organizatora. Ultrazvuk će do kasnih noćnih časova svirati čuvene plesne hitove 80-ih i 90-ih i hitove pop, rok, dens, fanki i alternativne muzike u kojima će podjednako uživati sve generacije.

Slavica Miljević-Ćaja, članica Udruženja žena Srbac i idejni tvorac Urban festa, kaže da goste očekuju razna iznenađenja a jedno od njih prirediće štulaši iz Novog Sada.

“Hodanje na štulama je atraktivna vještina koja privlači pažnju posmatrača svih uzrasta i sigurno je da će našoj manifestaciji stvoriti poseban ugođaj. Štulaši sa neobičnim kostimima će se družiti sa publikom više od sat vremena i plesaće uz hitove naših izvođača”, rekla je Miljević.

Ona dodaje da goste manifestacije očekuje hladno pivo i pileća jela sa roštilja, kao i slani i slatki specijaliteti Udruženja žena Srbac, među kojima se posebno izdvajaju njihove već prepoznatljive fritule i čokoladne kuglice, kolači, kuvani kukuruz, domaći sok sa ledom i slično, a jedna od novina ove godine biće i štand sa vinom.

Podršku organizaciji Urban festa pružili su brojni sponzori a jedan od pokrovitelja je i Opština Srbac koja je ovaj događaj uvrstila na listu kulturno-sportskih manifestacija koje se finansiraju iz budžeta opštine Srbac.