Sutra kreće dezinfekcija stambenih zgrada i javnih subjekata

Opština Srbac u saradnji sa higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Srbac u utorak 31. marta ponovo kreće sa dezinfekcijom zajedničkih prostorija stambenih zgrada u Srpcu u cilju prevencije širenja virusa korona.

Ekipe Doma zdravlja će dezinfikovati najprometnije površine u zajedničkim prostorijama (ulazna vrata, stubišta, rukohvate, kvake) a građanima se savjetuje da se u prvih sat vremena nakon završetka akcije ne kreću zajedničkim prostorom zgrade ili da se kreću uz što kraće zadržavanje i obavezno korištenje zaštitne maske.

Pozivaju se predsjednici zajednica etažnih vlasnika da informišu stanare o izvođenju akcije. Ujedno se upućuje apel vlasnicima stanovima da u svojim domovima redovno održavaju dezinfekciju prostorija u kojima borave, kako bi se na taj način spriječilo potencijalno širenje infekcije.

Od sutra će ponovo krenuti i dezinfekcija prostorija u javnim preduzećima i ustanovama kao i dezinfekcija u prostorijama Opštinske uprave.

Proteklog vikenda izvršena je i dezinfekcija ulica, javnih objekata i površina koje su vršili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice što je bila druga akcija ovakvog tipa od izbijanja pandemije virusa korona.