Studentima u inostranstvu finansijska pomoć za smještaj

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević rekao je danas da će Vlada i Republički štab za vanredne situacije studentima iz Srpske koji su se u vrijeme proglašenja pandemije virusa korona zatekli u inostranstvu pružiti svu neophodnu pomoć, uključujući finansijsku i obezbjeđenje produženja smještaja.

“Razmatrali smo mogućnost organizacije prevoza studenata u Srpsku, ali, zbog otežavajućih okolnosti na globalnom nivou u vezi sa zatvaranjem granica i aerodroma, procijenili smo da je pomoć bolja opcija. I dalje ćemo pratiti razvoj situacije i ne isključujemo kasnije ni organizaciju transporta studenata u Srpsku”, rekao je Rajčević na konferenciji za novinare poslije sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

On je dodao da je dat nalog i drugim visokoškolskim ustanovama da Ministarstvu do kraja radnog dana dostave podatke o broju njihovih studenata u inostranstvu.
Rajčević je naveo da je visokoškolskim ustanovama izdao instrukciju i obavezao ih da u skladu sa svojim mogućnostima onlajn organizuju nastavu, ali da postoji zakonsko ograničenje da se ispiti ne mogu polagati na daljinu.

Izvor: SRNA