Stiže pitka voda za 30 domaćinstava Ćukala

Danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže do centra naselja Ćukali   i dijela cjevovoda prema Ilićanima u dužini od 400 metara.

Radove izvodi KP“Vodovod“ Srbac i po rječima zamjenika direktora Jefte Popovića ovim projektom obezbjediće se mogućnost  priključka na vodovodnu mrežu sa izvorišta Vrijeska za oko tridesetak domaćinstava, a zdravu pitku vodu dobiće i  područna osnovna škola u Ćukalima .

„U planu je da se izgradi  cjevovod  prečnika 110 milimetra u dužini od 1.800 metara glavnog voda i razvodne mreže od 2.200 metara, a ukoliko to vremenske prilike dozvole radovi na izgradnji vodovoda za Ćukale bi trebalo da se završe za dvadesetak dana“, kaže Popović i dodaje da ukupna vrijednost projekta iznosi oko 118.000 maraka.

Finansijska sredstva za izgradnju vodovoda za Ćukale obezbjediće Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede RS, Opština  Srbac,  KP“Vodovod“ i gradjani koji su obuhvaćeni ovim projektom.

„Na ovaj način privodi se kraju vodosnabdijevanje južnog djela opštine Srbac, a završetkom izgradnje vodovoda u Ćukalima, u planu je da se  nastave radovi  prema Ilićanima“, kaže Popović i dodaje da je do sada vodovodna mreža završena u naseljima Gornji i Donji Sredjevići, Gornja i Donja Lepenica i Župski Razboj.