Stigle dvije vrijedne donacije knjiga za Narodnu biblioteku Srbac

Narodna i univerzitetska biblioteka RS donirala je  vrijednu donaciju od  66 naslova, odnosno 88 primjeraka knjiga srbačkoj Narodnoj biblioteci, a radi se uglavnom o djelima iz oblasti beletristike.

U isto vrijeme, vrijedna donacija stigla je u Srbac iz Moskve u sklopu konkursa koji je Narodna biblioteka Srbac objavila pod nazivom “Da se ne zaboravi“ povodom obilježavanja 75 godina pobjede nad fašizmom .

Direktor Narodne biblioteke Branko Savanović zahvalio je direktorici Narodne i univerzitetske biblioteke Ljiljani Petrović-Zečić na vrijednom poklonu i dodao da je prvobitno bilo planirano da se 9.maja u Srpcu,  pod pokroviteljstvom Opštine Srbac i Ambasade Ruske federacije u BiH, organizuje Centralna manifestacija za BiH povodom obilježavanja 75 godina pobjede nad fašizmom, ali je zbog pandemije virusa korona manifestacija pomjerena za 3. septembar, dan kad je zvanično završen Drugi svjetski rat.

“Zajedno sa knjigama, dobili smo iz Moskve i značke koje su trebale biti dijeljenje tom prilikom. Nadam se da će do 3. septembra proći period izolacije zbog pandemije virusa korona i želim da zahvalim našim prijateljima Denisu Kočetovu i Ruslanu Amangalijevu iz grada Domodedovo moskovske oblasti koji su se i ovog puta potrudili da nam pošalju značajnu donaciju knjiga od kojih su 2/3  namijenjene za biblioteku u manastirskom kompleksu Osovica”, rekao je Savanović i dodao da će po jedan dio doniranih knjiga osim za srbačku biblioteku biti proslijedjen Narodnoj biblioteci Laktaši i novoosnovanoj biblioteci u Stanarima.

I ove godine srbačka biblioteka od 1.jula prelazi na ljetni režim rada koji će trajati dva mjeseca, što znači da će radono vrijeme Narodne biblioteke od 1.jula do 1. septembra 2020. Godine biti od 8 do 15 časova.

Srbačka biblioteka raspolaže sa preko 30.000 naslova, a zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona knjige se čitaocima i dalje izadju na ulazu u biblioteku.