Stefan Maletić ostvario plasman na Juniorsku matematičku olimpijadu u Tirani

Učenik devetog dva odjeljenja Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srpca,Stefan Maletić osvojio je srebrnu medalju na 21. Juniorskoj matematičkoj olimpijadi Bosne i Hercegovine za učenike osnovnih škola koja je održana u subotu 27. maja u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

U konkurenciji 42 učenika iz cijele BiH, Stefan je u ukupnom poretku ostvario četvrti najbolji rezultat i time osigurao plasman na Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu koja će se održati u Tirani krajem juna.

Na olimpijadi su učestvovali učenici koji su prethodno bili najuspješniji na 30. Republičkom takmičenju iz matematike za osnovne škole iz Republike Srpske i 63. Federalnom prvenstvu učenika osnovnih škola sa područja Federacije BiH.

Ukupno su se rješavala četiri zadatka. Svaki zadatak je vrijedio 10 bodova a izrada je trajala puna četiri sata.

Stefanov mentor je bio Nedim Okić, nastavnik matematike, zahvaljujući kojem je postigao ovako dobar rezultat, kao i prethodni uspjeh – prvo mjesto na republičkom takmičenju iz matematike. Ovo je, inače, najbolji rezultat srbačke osnovne škole.

Direktorica škole Manuela Rađević Jokić čestitala je Stefanu i njegovom mentoru na dobrom rezultatu i sjajnom predstavljanju naše škole na državnom takmičenju i poželjela mnogo sreće na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Albaniji.