Srpčanka Aleksandra Gavranović osvojila zlato na svjetskom karate prvenstvu u Beogradu

Članica Karate kluba “Borac” iz Srpca  Aleksandra Gavranović osvojila je zlatnu medalju u katama na 13. Svjetskom kadetskom, juniorskom i seniorskom prvenstvu i svjetskom kupu za djecu koje je održano od 15. do 17. novembra u Beogradu.

Učešće na takmičenju je organizovala Srpska karate unija u saradnji sa Svjetskom karate konfederacijom (WKC), a učešće je uzelo oko 800 takmičara iz preko 20 evropskih zemalja i Amerike.

Na takmičenju su još učestvovali članovi srbačkog karate kluba Strahinja Vidović, Marko Tatić, Olja Tatomir i Lidija Bosančić koji su sa još nekoliko karatista iz Centra borilačkih vještina iz Banjaluke nastupili za Internacionalnu Wado Kai Federaciju Republike Srpske-BiH.

Trener karate kluba „Borac“ LJubomir Tadić kaže da su naši predstavnici bili veoma dobri, ali da je organizator izmijenio određene propise i takmičarski pravilnik, što se itekako odrazilo na rezultat naših karatista.

„Naročito je oštećena Lidija Bosančić kojoj su poništili potpuno zaslužene bodove. Čak je prijetila opasnost i da Aleksandra ne dođe do zaslužene medalje, što se na sreću nije dogodilo. Takmičenje je bilo slabo organizovano i dugo se čekalo da se počne sa katama i borbama. Takmičenje u katama je trajalo i do osam sati, tako da su neki karatisti odustali od nastupa. I pored svega, mi smo zadovoljni ostvarenim uspjehom“, rekao je Tadić.