Srpčani uspješni na traktorijadi u Vitasovcima kod Novog Grada

Grupa Srpčana koja redovno učestvuje na traktorijadama, kako u Srpcu tako i u drugim opštinama i gradovima, bila je uspješna na prvoj traktorijadi – Kladarijadi, koja je u nedjelju 27. juna održana u Vitasovcima kod Novog Grada.

Manifestacija je okupila 23 traktora koji su se takmičili u vuči klada u tri kategorije, a tri priznanja otišla su u ruke srbačkim predstavnicima koji su bili najbrojniji među posjetiocima ovog događaja.

U super teškoj kategoriji Miloš Višić osvojio je prvo mjesto, dok je Slaviša Pekez bio prvi a Siniša Rakić treći u teškoj kategoriji.

„Učestvovali smo sa tri traktora, ali je veća grupa nas iz srbačke opštine, koji volimo traktorijade, išla u pratnji da bodri naše predstavnike. Svojim dolaskom dali smo podršku organizatorima u prvoj manifestaciji ovakve vrste u njihovom selu i vjerujemo da će naredne godine biti još masovnija, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija“, rekao je jedan od organizatora srbačke traktorijade, Aleksandar NJežić.

Prema njegovim riječima, još uvijek je neizvjesno da li će ove godine biti organizovana tradicionalna traktorijada koja se održava u Poveliču.

„Ova manifestacija je trebala biti održana 27. marta ali smo je odgodili zbog pandemije. Trenutno je dozvoljeno okupljanje na javnim mjestima do 120 ljudi a kod nas svake godine uzme učešće oko 200 traktora, uz više stotina posjetilaca, tako da trenutno nemamo uslova da je održimo. Da li će naknadno biti mogućnosti za to, još ćemo vidjeti“, rekao je NJežić.