Srpčani još jednom najbolji u karateu

Braća Stefan i Nemanja Gavranović među najtalentovanijim karatistima iz Srpca, a to su i dokazali osvajanjem nekoliko priznanja na nedavnom takmičenju u Šamcu.

Stefan je stigao do zlatne, a Nemanja do srebrne medalje u pionirskoj konkurenciji na sportsko-kulturnoj manifestaciji “Liga šampiona karate federacije Republike Srpske 2019” koja se održava tradicionalno krajem decembra u organizaciji Karate federacije Republike Srpske i Ujedinjenog Karate Saveza (WKF).

Učešće su uzela 23 kluba sa oko 600 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Federacije BiH i Republike Srpske a među prisutnima su bili najviši zvaničnici ovih karate organizacija, kao i predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Narodne skupštine Republike Srpske.

Na manifestaciji je organizovana i dodjela priznanja najuspješnijim sportistima i trenerima u 2019. godini, a među nagrađenima su bili i Gavranovići. Stefan je dobio novčanu nagradu i plaketu kao najperspektivnija mlada nada u 2019. godini, čime je zaokružio svoj uspjeh nakon osvajanja srebrne medalje na svjetskom kupu u Beogradu, dok je Nemanja dobio pohvalu za borbenost i talentovanog mladog poletarca.

Ova priznanja još jedna su potvrda da je pred mladim Srpčanima blistava karijera.