Srbački učenici predstavili svoje vještine na violini, gitari i klaviru

U organizaciji Centra za kulturu i sport Srbac, u Domu kulture  je sinoć održan koncert odsjeka violine, gitare i klavira i dječijeg hora Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac.

Na koncertu su nastupali talentovani učenici koji vanredno pohađaju muzičku školu u klasi profesorica Biljane Radulović, Saške Felštinski, Nevene Kežić i Snježane Damjanović Maksić.

Direktor Centra za kulturu i sport Srbac Radovan Mitraković kaže da mu je zadovoljstvo što je Centar bio domaćin koncerta na kom su talentovani djeca sa područja opštine Srbac imala priliku da pokažu šta su naučili, a u znak podrške održavanju časova violine, klavira i gitare Centar za kulturu i sport je besplatno ustupio prostor u kom se časovi održavaju.

,, Na zadovoljstvo roditelja djece, nastavnica koje sa djecom rade, kao nas organizatora, večeras je održan koncert gdje su nam se predstavili naši najmlađi sugrađani. Bilo je lijepo vidjeti šta su naučili i znati da su zainteresovani za ovu vrstu umjetnosti. Podržavamo njihov rad, što smo im željeli i pokazati tako što smo im ustupili prostor za rad, a u narednom periodu planiramo nabaviti klavir, čime će im uslovi rada biti  znatno poboljšani“, rekao je Mitraković.

Profesorica klavira Nevena Kežić kaže da časove pohađa oko 20 učenika. Koncert ocjenjuje kao uspješan, obzirom da su zbog  sredstava za rad i virusa korona  imali poteškoće u radu i pohvaljuje djecu za koju kaže da su se dobro snašla kada je u pitanju javni nastup.

,, Djeca su se odlično snašla večeras, obzirom da nemaju često priliku da javno nastupaju. Drago nam je da su i roditelji imali priliku uživati, jer znamo da njima ovakve stvari mnogo znače. Virus korona i električni klavir su nam dosta otežavali rad, ali smo uz upornost učenika uspjeli u namjeri da steknu osnovna znanja. Ono što  je važno jeste to da imaju volju i želju, a nadamo se da će uslovi biti bolji“, rekla je profesorica Kežić.

Tamara Gužvić, učenica šestog razreda Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac kaže da na časove klavira ide već četiri godine, a i u narednom periodu želi nastaviti svirati ovaj instrument.

,,Klavir sam zavoljela prije nego što sam krenula na časove. Volim da sviram ovaj instrument i planiram da nastavim“, rekla je Tamara.

Strahinja Vidović,  učenik šestog razreda koji , takođe, svira klavir i zadovoljan je nastupom.

,,Za klavir sam se odlučio, jer mi se najviše sviđa od ovih instrumenata i privlačilo me prije nego što sam krenuo na časove. Želim nastaviti svirati i time se baviti kada odrastem“, rekao je Strahinja.

Više fotografije možete pogledati na fb profilu Radio Srpca, klikom na link:https://www.facebook.com/radiosrbac.srbac