Srbački studenti potpisali ugovore o stipendiranju u školskoj 2019/2020. godini

Načelnik Opštine Srbac Mlađan Dragosavljević potpisao je danas ugovore sa 86 studenata, kojima su odobrene stipendije u školskoj 2019/20. godini .

„Za ovu namjenu iz opštinskog budžeta izdvojićemo 60.200 maraka, jer cijenimo  da je ulaganje u školovanje mladih ljudi jedna od najvrednijih investicija u opštini Srbac“, rekao je načelnik opštine Mlađan Dragosavljević čestitajući studentima plasman na konačnu listu stipendista  i svima poželio uspjeh na studijama i izrazio nadu da će se većina njih  nakon završetka studija vratiti u svoj zavičaj i pomoći njegovom razvoju.

„Opštinska stipendija biće mi veliki podsticaj za završetak studija.Ovo je lijep gest lokalne uprave kao i otvoren poziv da se vratimo u lokalnu zajednicu ,što ću i ja uraditi ukoliko dobijem  adekvatno radno mjesto“,kaže Sonja Milinčić, student četvrte godine novinarstva i komunikologije, a slično opredjeljenje ima i Momir Adamović koji je na završnoj godini studija Saobraćajnog fakulteta.

Visina stipendije u odnosu na  prošlu godinu povećana je sa 600 na 700 maraka i isplaćivaće se u 7 mjesečnih rata,a četvoro studenata koji se nalaze na master studijama po bolonjskom sistemu školovanja dobiće po 700 maraka jednokratno.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju prisustvovao je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić.