Srbački stonoteniseri osvojili bronzanu medalju na takmičenju za Kup RS

U Banjaluci je proteklog vikenda odigrano Kup takmičenje RS u stonom tenisu na kojem je učestvovala i ekipa Omladinskog stonoteniskog kluba Srbac.

Srbački stonoteniseri osvojili su 3 mjesto .

U borbi za bronzu Srbac je bio bolji od ekipe Perućica iz Foče koja se takmiči u Premijer ligi BiH i slavio rezultatom 3:2. U polufinalnom meču ekipa Srpca poražena je od Stonoteniskog kluba Banjaluka koji je na kraju osvojio Kup RS. Ekipa Banjaluke aktuelni je viceprvack BiH , ali su srpčani pružili jak otpor što govori krajnji rezultat 3:2 za banjalučane.

Kako nam je rekao Mića Kurtović predsjednik OSTK Srbac ovi rezultati pokazuju da ekipa Srpca ima kvalitet za takmičenje sa najboljim stonoteniskim klubovima u zemlji. On dodaje da je ekipa Srpca na pragu ulaska u Premijer ligu BiH jer je trenutno lider u Prvoj ligi RS. Do kraja takmičenja ostalo je da se odigra još jedan turnus i to 14 aprila na kojem bi srbački stonoteniseri trebalo da sačuvaju prvu poziciju na tabeli Prve lige RS i osiguraju plasman u Premijer ligu BiH u stonom tenisu.

Da Omladinski stonoteniski klub Srbac ima kvalitene igrače govore i rezultati na Juniorskom prvenstvu RS koje je u subotu odigrano u Kotor Varoši. Aleksa Pantelić osvojio je treće mjesto u dublu , a Marija Panić u singlu je stigla do druge pozicije dok je u dublu osvojila prvo mjesto. Oba ova mlada igrača pokazali su odličnu igru i požrtvovanost što je na kraju doprinijelo da se nađu na pobjedničkom postolju u konkurenciji najboljih juniora RS.