Srbački pčelari upoznaju đake o značaju pčela i meda u ljudskoj ishrani

Na temu”Proizvodnja i značaj meda u ljudskoj ishrani”,članovi Udruženja pčelara “Košnica” Srbac počeli su sa predavanjem za učenike nižih razreda u osnovnim školama opštine Srbac.

Kako nam je rekao Željko Ignjatić, predsjednik Udruženja pčelara”Košnica”, osam pčelara učestvovaće u ovoj aktivnosti na obostrano zadovoljstvo kako djece tako i samih pčelara.

Predavači u srbačkoj osnovnoj školi, pored Željka Ignjatića, biće Ranko Mačinkovič i Goran Milanović.

Đake Osnovne škole ,,Vuk Karadžić u Sitnešima i Ćukalima posjetiće bivši direktor ove škole a sada poznati pčelar Miloš Ljubojević.

Predavanje na temu meda u školi u Razboju Ljevčanskom obaviće Radovan Čanić, u Kukuljama sveštenik Mario Topalović, u Kobašu sveštenik Slaviša Topić, a u Nožićkom Jovica Stamenić.

“Djeca će na licu mjesta vidjeti kako izgleda košnica ,naučiti kroz igru i zabavu nešto o pčelama, degustirati med i u zaštitnoj opremi osjetiti bar na trenutak kako je biti pčelar”, rekao je Ignjatić. .

Juče je predavanje održano za učenike petog razred Osnovne škole u Srpcu, a narednih dana planirano je predavanje i za ostale razrede kao i predavanje u ostale dvije osnovne škole na području srbačke opštine.