Srbačke žene pomogle izgradnju spomenika majkama i proširile ponudu i za prijedorske kupce

Pored Krajiške kuće u Banjaluci i Kuće Lijevča i Potkozarja u Gradišci, proizvodi vrijednih srbačkih domaćica okupljenih u Udruženje žena Srbac odnedavno su dostupni i u Potkozarskoj kući u Prijedoru koja je počela sa radom polovinom maja.
Vesna Smiljanić, predsjednica udruženja, kaže da posjetioci ovdje mogu kupiti njihove domaće pekmeze, ljute džemove, medenjake, ulja od kantariona i lavande, kreme i druge proizvode.
“Na našu veliku radost dobili smo priliku da u još jednom gradu imamo stalnu ponudu naših proizvoda za kojima vlada veliko interesovanje, u šta smo se uvjerili i prilikom gostovanja na raznim sajmovima”, rekla je Smiljanić i dodala da se u ova tri prodajna objekta može kupiti preko 20 njihovih proizvoda.
Članice Udruženje žena iz Srpca su prošlog mjeseca uzele učešće u sastanku na temu uloge i položaja žena iz ruralnih područja u Republici Srpskoj u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
Domaćin sastanka je bio Centar za ekonomski i ruralni razvoj a radilo se o ženama koje su pokrenule ili pokreću novi posao koji podržava razvoj novih proizvoda, usluga i usvajanje novih tehnologija u ruralnim sredinama.
Ovih dana je organizovana i posjeta manastiru Osovica gdje su žene iz udruženja dale novčani doprinos za izgradnju spomenika posvećenog majci koji se gradi u krugu manastira.
“Željele smo dati skroman doprinos za izgradnju ovog spomenika i podržati sve nas koje smo majke, bake i supruge, a upoznale smo i arhimandrita Teofila sa našim radom. On je takođe nedavno posjetio naše prostorije u tržnom centru Frukta Trejd gdje se takođe uvjerio da su naše članice zaista vrijedne i poželio uspjeh u svakom dobrom i blagoslovenom djelu koje je na korist naše lokalne zajednice”, rekla je Smiljanić.
Udruženje žena Srbac uveliko se priprema za predstojeći Urban fest na gradskom trgu u Srpcu 28. jula koji je već prepoznat kao tradicionalni muzički događaj koji okuplja sve generacije.
“Biće ovo još jedan muzički spektakl na kojem ćemo kao organizatori ugostiti bendove iz Srpca i Banjaluke a pripremićemo ponovo bogatu ponudu slanih i slatkih jela u vidu roštilja, kolača, fritula, kuvanog kukuruza, domaćih sokova i drugih specijaliteta i pozivam sve da nam se pridruže”, istakla je Smiljanić.