Srbačke firme FarStar Ogis i NB-EKO poklonile zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva

Dvije srbačke firme obezbijedile su ovih dana vrijednu donaciju -zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstava za radnike u javnom i privatnom sektoru koji svakodnevno obavljaju svoju djelatnost za vrijeme vanredne situacije.

Jedna od dvije pomenute  firme je FarStar Ogis Medikal iz Donje Lepenice, na čelu sa direktorom Aleksandrom Milijaševićem, koja je već 15 godina specijalizovana za proizvodnju medicinskih (hirurških) kapa i maski i svoje proizvode izvozi u Evropsku Uniju, a naročito u Njemačku, gdje se ovi proizvodi koriste na univerzitetskim klinikama.

Ova firma je poklonila 20 hiljada zaštitnih maski Opštinskoj upravi, privrednim subjektima iz naše opštine i domovima zdravlja u Srpcu i Banjaluci, što je gest koji je zaista vrijedan pohvale.

Druga firma koja je obezbijedila donaciju je NB-EKO iz Srpca, u vlasništvu Bojana Savića i Nataše Kusić-Savić, koja se bavi proizvodnjom papira, papirne galanterije i prehrambene ambalaže, kao i distribucijom dezinfekcionih sredstava.

Predstavnici firme uručili su donaciju vrijednu preko hiljadu KM,a u pitnju su sredstava za dezinfekciju i zaštitne rukavice.  Jedan dio donacije usmjeren je za potrebe Opštinske uprave, a ostatak za radnike Doma zdravlja Srbac, Policijske stanice Srbac i Dječijeg vrtića „Naša radost“.