Služena prva liturgija u zakrovljenom hramu u Liliću

U nedelju je u novom pravoslavnom hramu u izgradnji Svetog Proroka Ilije u Liliću služena prva Sveta arhijerejska liturgija. Litijskoj molitvi(masla) koju je u zakrovljenom hramu po prvi put služio sveštenik Mario Topalović iz Kukulja prisustvovao je veći broj vjernika.

“Radovi na gradnji hrama u Liliću koji je površine 10×5 metara kvadratnih započeli su u aprilu 2020.godine i evo, hvala Bogu, nakon godinu dana, dočekasmo da se okupimo u zakrovljenom objektu. Na građevinskim radovima smo angažovali majstore iz Kukulja, Lilića i Razboja,a novi hram ima veliki značaj za selo.Ovim putem izražavam zahvalnost vjernom narodu koji je dobrovoljnim prilozima pomogao njegovu izgradnju”, rekao je za Radio-Srbac sveštenik Topalović i dodao da je za bakarni krov potrebno izdvojiti još oko 35.000 KM,a potom će uslijediti postavljanje stolarije i unutrašnje opremanje objekta.

Sveštenik Topalović kaže da je u maju 2019.godine temelj hrama osveštao episkop banjalučki Jefrem i da je selo Lilić primjer da narod ima volju da pomaže svetinje.