SKUD ,,Beli anđeo” u Srpcu okupio 160 mladih folkloraša

U organizaciji Srpskog kulturno-umjetničkog društva ,,Beli anđeo“ Srbac večeras je, u porti Hrama Vaskrsenja Hristovog u Srpcu, održan Međunarodni dječiji festival ,,Đeram“, koji je okupio oko 160 mladih folkloraša. Učešće su uzela tri KUD-a iz Srbije – ,,Stevan Petrović Brile“ Stejanovci,  ,,Voganj“ iz Vognja i ,,Biser-Putinci“ Putinci, a publici su se predstavili i CKUD ,,Lepa Radić“ iz Gradiške i ,,Beli anđeo iz Srpca.

Manifestaciju je otvorio zamjenik načelnika opštine Srbac Vladimir Gužvić koji je u izjavi za Radio srbac rekao da je ovo bio jedan zaista lijep događaj koji je na jednom mjestu okupio veliki broj djece. Gužvič je dodao da Opština Srbac izdvajanjem iz budžeta podržava rad Belog anđela u skaldu sa svojim mogućnostima i dodao da će tako biti i ubuduće.

,,Ova manifestacija je zaista velika radost za sve građane opštine Srbac, jer Beli anđeo na najljepši način promoviše naš grad, a to je ljepotom, mladošću, igrom i pjesmom. Zaista se nadam da će ova manifestacija imati dugu tradiciju, sa još većim brojem učesnika. Opština Srbac je pomagala rad Belog anđela u skladu sa mogućnostima, a tako će biti i u narednom period”, rekao je Gužvić.

Predsjednca Srpskog kulturno-umjetničkog društva ,,Beli anđeo” Srbac Željka Mrđa kaže da je ovo bila još jedna uspješna manifestacija koja je pokazala ljepotu igre i pjesme, ali i doprinijela stvaranju nekih novih prijateljstva.

,,Ovo je bio dječiji concert u organizaciji Đerma, čiji smo član već tri godine, tako da je ovo treći koncert čiji smo mi domaćin. Večeras smo ugostili tri KUD-a iz Srbije i CKUD ’Lepa Radić’ iz Gradiške. Kao što ste mogli vidjeti, manifestacija je bila lijepa, zadovoljni smo kako je sve prošlo. Na ovaj način širimo prijateljstva između KUD-ova koji su članovi Đerma, tako da se nadamo da se i iduće godine vidimo u Srpcu, sa nekim drugim KUD-ovima i prijateljima”, rekla je Mrđa i zahvalila Opštini Srbac i sponzorima koji su podržali održavanje manifestacije, kao i roditeljima djece na podršci i ukazanom povejerenju.

 Milan Gršić, umjetnički rukovodilac KUD-a ,,Biser Putinci” kaže da je zadovoljan organizacijom i da će iz Srpca ponijeti lijepe utiske.

,,Meni je prelijepo u kojem god mjestu s ove strane Drine da se nađem, a Srbac je zaista lijepo mjesto i rado ovdje dođem. Nije mi prvi put da sam ovdje I nadam se da ću doći ponovo. Manifestacija je bila odlična, a s obzirom da sam po profesiji vjeroučitelj, posebnu draž je imalo to što je održana u porti hrama”, rekao je Gršić.

U okviru programa, izvršena je dodjela zahvalnica Opštini Srbac i gostima,a po završetku je organizovano druženje uz zakusku.

Više fotografija možete pogledati na fb profilu Radio Srpca.