Škola u Bajincima dobila ljepši izgled

Područna petogodišnja škola u Bajincima jedna je od srbačkih škola koje se suočavaju sa gašenjem, jer već dvije godine u ovom selu nije upisan nijedan prvačić.
Dodatnu teškoću prethodnih godina predstavljao je i dotrajali objekat škole zbog čega nisu postojali adekvatni uslovi za nastavni rad sa 11 učenika od trećeg do petog razreda.
Ova nezavidna situacija animirala je Bajinčane ,koji vrijedno rade na njenom uređenju, kako bi motivisali mlade da ostanu na ovom području i zasnuju porodice.
Jedan od njih je i mještanin Savo Mitraković koji je izdvojio određena novčana sredstva za rekonstrukciju škole. Uz njegovu novčanu pomoć ovih dana je uređena vanjska fasada i ograda oko škole, betonirane staze i ofarbana vanjska i unutrašnja stolarija.
„Odlučio sam da u skladu sa svojim mogućnostima pomognem školi koju sam nekada i sam pohađao. Duša me boli što je sve manje djece u selu. Vjerujem da će doći bolji dani i zato želim da uslovi za nastavu budu kvalitetniji“, rekao je Savo.
NJegov gest pohvalila je i direktorica škole Tanja Radomir koja je rekla da je Savo višegodišnji donator i uvijek je tu da pomogne šta zatreba, zbog čega mu iskreno zahvaljuju.
„U više navrata do sada nam je kupovao sredstva za higijenu, kao i lopte za učenike“, rekla je Radomir.
Uređenje ove škole pomogli su i radnici koji su prije par godina sa mještanima okrečili sve prostorije i sredili vodoinstalacije postavljanjem nove cijevi i pumpe koje je donirao mještanin Miloš Mitraković. Stigla je i donacija računara sa pratećom opremom koju je obezbijedila porodica Saše i Gorice Dukić iz Bajinaca koja živi i radi u Austriji.