Sanirana javna rasvjeta u centru grada

U cilju modernizacije  i unapređenja  javne rasvjete u Srpcu i smanjenja potrošnje električne energije, Opštinska uprava Srbac  ulaže dodatne napore da sanira javnu rasvjetu u gradu  i stare živine sijalice, koje imaju izuzetno visoku potrošnju, zamijeni  LED sijalicama .

Po rječima načelnika Odjeljenja za prostorno uredjenje i stambeno-komunalne djelatnosti Daria Kresojevića, dobar dio rasvjete  kako u gradu tako i u prigradskim naseljima nije radio  i prioritet im je bio da se što efikasnije i jeftinije sanira javna rasvjeta.

 Posao su počeli od najfrekventnije ulice  u gradu -11. novembra, gdje je posao završen  do pola ulice, a ovih dana su zamijenjena rasvjetna tijela  sa LED rasvjetom na Trgu srpskih boraca i u ulici Prve srbačke lake brigad,  od ugostiteljskog objekta Stari Srbac do prodavnice Perutnina Ptuj .

Kresojević kaže da iduće godine planiraju  zamjeniti rasvjetu  od fontane do  Centralnog spomen-obilježja, kao i sanirati rasvjetu od Inađola do kraja ulice Save Vujanovića Žuće  u dužini od oko 2,5 kilometra, jer  na tom dijelu rade po  dvije sijalice od po 400 vati i troše preko 10 odsto  električne energije  od ukupne potrošnje električne energije za javnu  rasvjetu na teritoriji naše opštine.

,,Naredni korak  bi bio Kosolinac  i glavne ulice po gradu  i obzirom na uštede u budžetu  pokušavamo  malim koracima  unaprijediti  stanje javne rasvjete  i da iz uštede ,vršimo modernizaciju“, kaže Kresojević.

Istovremeno sa zamjenom  ulične rasvjete  vrši se i postavljanje utičnica za novogodišnje ukrase  za snabdijevanje  električnom energijom novogodišnjih rekvizita .