Šaltersko izdavanje knjiga u Narodnoj biblioteci Srbac od 4.maja

Narodna biblioteka Srbac obavještava gradjane da se od ponedeljka (4.maja  2020. ), vraća radno vrijeme ove ustanove u punom kapacitetu   od 7 do 17 časova, a knjige će se tokom  trajanja vanrednog stanja  izdavati na šalteru.

Po rječima direktora biblioteke Branka Savanovića, Narodna biblioteka je zbog  mjera Vlade RS i epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona  u proteklih mjesec i po dana bibliotečke poslove obavljala od 10 do 14 časova, a od ponedeljka,  u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i kulture i poštovanje svih preventivnih mjera, nastavljaja se  izdavanje knjiga i rad koji podrazumjeva  zabranu ulaska u čitaonicu i prostorije Narodne biblioteke, a   knjige će se izdavati na šalteru. 

Čitaocima je preporučeno držanje propisane distance i upotreba  zaštitnih maski i rukavica  prilikom dolaska po knjigu, a  mogu se  javiti i putem telefona 051/740-116  kako bi  bibliotekari unaprijed  pripremili  željene naslove.

Narodna biblioteka Srbac  je dobila saglasnost Ministarstva prosvjete  i kulture RS na Izvještaj o radu  i poslovanju za 2019. godinu i saglasnost na Plan i program rada za 2020.godinu.