Prva štraparijada na području naše opštine ispunila očekivanja

Prva štraparijada na području opštine Srbac koja je održana juče u Župskom Razboju u potpunosti je uspjela i po broju učesnika, ali i broju posjetilaca.
Kako nam je rekao organizator štraparijade Rodoljub Nuždić ovo selo dobilo je događaj koji promoviše sportki duh i čuva od zaborava vještinu štrapanja koja se sa modernizaciom sve više gubi.
On je zahvalio svim vlasnicima konja koji su došli da podrže prvu štraparijadu u Župskom Razboju, koja je organizovana kao druženje i u kojoj nije bilo novčanih nagrada.
Nuždić kaže da su došli takmičari iz Čelinca,Teslića, Kotor Varoši, Prnjavora, Čelića i Doboja i zahvaljuje firmi ,,Tat-Com” iz Srpca koja je pružla veliku pomoć u organizaciji druženja štrapara.
Jedan od učesnika je bio i Željko Ćosić iz Čelinca, pobjednik u lakoj kategoriji, koji je rekao da voli druženje štrapara . Zadovoljan je odzivom štrapara i publike i obećava da će i naredne godine doći sa svojim konjima u Župski Razboj na takmičenje.
Zoran Milosavac iz Lišnje kod Prnjavora jedan je od štrapara koji su pobjeđivali na brojnim takmičenjima i bio je juče u Župskom Razboju.
,, Imam konje koji su pobjeđivali kako u BiH tako i u Srbiji i došli smo da podržimo našeg prijatelja Rodoljuba, koji je sa mještanima Župskog Razboja vratio iz zaborava štraparenje”, rekao je Milosavac.
Međunarodni voditelj štraparijada u BiH, Srbiji i Hrvatskoj Stanislav Jakica , bez koga nije moguće organizovati štraparijadu, dao je svoju ocjenu druženja u Ž upskom Razboju i rekao da je druženje u potpunosti uspjelo, jer je prisutno preko dvadeset parova konja i blizu 2.000 gledalaca .
,,Ovo je znak da će naredne godine u ovom selu biti veoma uspješno takmičenje”, dodao je Jakica.
24. maj naredne godine termin je za održavanje Prve takmičarske štraparijade u Župskom Razboju.

Više fotografija možete pogledati na facebook profilu Radio-Srpca.