Prva rekreativna liga u odbojci pobrala simpatije ljubitelja sporta

Prva rekreativna liga u odbojci ,,Srbac 2023“ završena je sinoć.  Prvo mjesto je osvojila ekipa ,,Bos-Kom” Gračanica, drugo  ,,Vodovod A” Gradiška, a treće mjesto ekipa ,,Bitange i princeza” Banja Luka. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Adem Hadžibegić iz ekipe ,,Bos-Kom” Gračanica, a nagradu za fer-plej igru dobila je ekipa ,,Window Best” Prnjavor.

Organizator je bilo Društvo odbojkaških rekreativaca iz Srpca, u saradnji sa Omladinskim savjetom opštine Srbac i Centrom za kulturu i sport Srbac, a pokrovitelji su bili Opština Srbac i ministrica finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović.

Učešće je uzelo ukupno 15 ekipa iz više gradova Republike Srpske (Srbac, Gradiška, Banjaluka, Doboj, Prnjavor), Federacije BiH (Zenica i Gračanica) i Srbije (Inđija).

Zatvaranju ovog sportskog događaja trebalo je da prisustvuje ministrica finansija u Vladi RS Zora Vidović, ali je iz opravdanih razloga bila odsutna, te je nagradu pobjedničkoj ekipi uručio odbornik u Skupštini opštine Srbac Aleksandar Babić.

,,Održavanje lige rekreativaca ovdje kod nas je zaista dobra promocija sporta na području naše opštine. Opština Srbac podržava sve sportske manifestacije koje se kod nas organizuju, a prisutna je i podrška Ministarstva finansija Republike Srpske. Siguran sam da će tako biti i u narednom periodu i adam se da će ovaj turnira prerasti u tradiciju, kao i da će svake godine okupljati sve više ekipa”, rekao je Babić.

Trivo Lipovac, jedan od organizatora kaže da je zadovoljan odzivom ekipa i dodaje da je cilj da se već naredne godine još više omasovi i da dođe još veći broj ekipa iz susjednih zemalja.

,,Kao domaćini smo zadovoljni kako je sve proteklo, posebno ako se uzme u obzir da smo rekreatvnu ligu u odbojci organizovali po prvi put. Vjerujem da će ovo prerasti u jedan tradiocionalni sportski događaj, posebno zbog interesovanja učesnika i podrške koju imamo od Opštine Srbac i ministrice Vidović, na čemu im još jednom zahvaljujem”, rekao je Lipovac i dodao da je već sljedeće godine u planu osnivanje odbojkaškog kluba za djevojčice, a poslije toga i za druge uzraste, tako da će se stvoriti uslovi i za napredak u pogledu takmičenja.

Osman Sulejmanović iz pobedničke ekipe pohvalio je organizatora i dodao da se raduje učešću i sljedeće godine.

,,Moram da pohvalim organizatora, jer je sve bilo odlično organizovano, a druženje je predivno. Osvojili smol prvo mjesto, što nam je dodatno uljepšalo dolazak na ovaj turnir”, rekao je Sulejmanović.