Prva Motajička ekipa iz Srpca po drugi put nastupila na Tribalion utrci na Tari

Tribalion trka na Tari predstavlja jednu od najizazovnijih sportskih avantura. Trka se održava na Lokaciji Kaluđerske bare, staza je duga 21 kilometara sa 1.150 metara kumulativnog uspona gdje takmičare čeka 35 prepreka.

,,Visoki zidovi, penjanje uz konopac, nošenje i vučenje tereta, vodene prepreke, puzanje kroz blato, plivanje samo su neki od izazova sa kojim se svi takmičari moraju suočiti. Cilj je da prije svega dokažeš sebi da si spreman za jedan takav izazov”, rekao je član Prve Motajičke ekipe iz Srpca Slaviša Stojković.

,,Nakon dvije godine pauze, Prva motajička ekipa ponovo je uzela učešće na Tribalion trci na Tari. Pored mene članovi ekipe su Goran Grabovac, Srđan Bogdanović, Saša Stojković i Goran Komadina. Za razliku od 2021. godine kada smo prvi put učestvovali, ovaj put je bilo dosta teže, jer su organizatori odlučili da podignu nivo utrke i okupe što veći broj učesnika. Ove godine je u samoj trci učestvovalo preko 3.000 takmičara iz cijele bivše Jugoslavije, ali i šire. Zadovoljni smo rezultatima koje smo postigli, a osnovni cilj da svi završimo trku je ispunjen. Najbolje vrijeme u našoj ekipi ostvario je Srđan Bogdanović“, rekao je Slaviša Stojković.

On je uputio poruku svima koji planiraju učestvovati na ovakvim trkama da je riječ o zaista zahtjevnoj stazi i bez ozbiljnih priprema ne bi trebalo da se prijavljuju i učestvuju na trci.