Proslavljen Savindan u Udruženju“Izvor“ Srbac

U Udruženju roditelji i djece sa posebnim potrebama ,,Izvor“ Srbac  juče je održana Svečanost povodom velikog svetitelja i prosvetitelja Svetog Save,juče je održana i u Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama ,,Izvor“ Srbac. Prigodnu besjedu o Svetom Savi održao je sveštenik Aleksandar Kusturić, koji je  istakao se uvijek rado odaziva na događaje koje organizuje ovo udruženje.

,,Uvijek rado dolazim kada me pozovete, jer se ovdje kod vas osjeti prava, iskonska ljubav. Danas smo se ovdje okupili da proslavimo Svetog Savu, prvog srpskog arhiepiskopa, koji je bio i ostao najveći Srbin, a vi, djeca, ste najveći  svetosavci, jer dobro  imate čisto srce, dobro učite i slušate svoje roditelje i učitelje““, rekao je, između ostalog, sveštenik Kusturić u svojoj besjedi.

Već nekoliko godina,paketiće  za svu djecu povodom Svetog Save je obezbijedio  Ranko Mačković iz Lepenice.

,,Ja sam neko ko mnogo voli djecu, a posebne osjećaje imam za djecu ovog Udruženja. Drago mi je što sam u mogućnosti da ih obradujem. Ove godine sam ponovo odučio da im obezbijedim paketiće, a moja porodica i ja želimo da to postane tradicija. Svim članovim Udruženje i svoj djeci žeim srećan praznaik, da im Bog da zdravlja, sreće i uspjeha“, kaže Mačković,koji je radni vijek proveo radeći u Švajcarskoj i sa radošću se vratio u rodnu Lepenicu.

,,Zadovoljstvo mi je što i mi u našoj lokalnoj zajednici prepoznajemo značaj svetosavlja, koji nam je utemeljio Sveti Sava i da čitavim nizom manifestacija obilježimo ovaj veliki dan.  Danas je svečeno i ovdje kod vas, a meni je drago što su mi radne obeveze dozvolile da budem ovdje. Opštine Srbac prepoznaje značaj Udruženja, imali ste našu podršku u okviru naših mogućnosti, a nastojaćemo da tako bude i u narednom periodu. Koristim priliku da vam poželim sve najbolje u 2020.godini“, rekao je načelnik Dragosavljević, kome je predsjednica Udruženja Mira Tatić uručila zahvalnicu.

Osim načelniku Mlađanu Dragosavljeviću, zahvalnice su uručene donatoru Ranku Mačkoviću i svešteniku Aleksandru Kusturiću.

Predsjednica Izvora Mira Tatić i ovom prilikom je zahvalila svima koji imaju razumijevanje za članove i korisnike usluga Udruženja i pružaju im podršku, ističući Opštinu Srbac i donatore, bez kojih Izvor ne bi postojao.