Promocija Srednje škole unutrašnjih poslova u Srpcu

U organizaciji Policijske stanice Srbac danas je u ŠC ,,Petar Kočić” u Srpcu održana prezentacija Srednje škole unutrašnjih poslova. Predstavnici ove škole pozvali su sve zainteresovane srednjoškolce iz Srpca da u što većem broju konkurišu za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova koja će u školskoj 2023/2024. godini upisati prvu generaciju u treći razred srednje škole.

Cilj je da što više mladih zainteresujemo za Srednju školu unutrašnjih poslova, rekla je jedan od predavača I professor engleskog jezika na Polcijskoj akademiji u Banjaluci Gorana Šuvak

,,Danas smo đacima približili sve prednosti ovog školovanja koje će im pružiti iscrpnije lekcije i omogućiti da izrastu u odgovorne ljude koji obavljaju častan i pošten posao, kao što je posao policajca. Ono što sigurno dobijaju nakon završenog školovanja jeste siguran i stabilan posao. Posebno ističemo besplatno školovanje za sve naše đake što je velika olakšica prvenstveno roditeljima“ rekla je profesorica Šuvak.

Danas se moglo čuti da samo jaka, organizovana i školovana policija može biti garant bezbjednosti. Mlade generacije pozvane su da daju svoj doprinos izgradnji i i daljoj nadogradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Jedna od zaintersovanih učenika da svoje školovanje nastavi u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Banjaluci je Ranka Jokanović učenica drugog razreda Ekonomske škole u Srpcu.

,,Od malih nogu sam zainteresovana za ovu školu, sama prezentacija nam je obezbjedila niz korisnih informacija koje do sada nismo znali. Mislim da bi mi školovanje u Srednjoj školi unutrašnjih poslova donijelo znanje, ali i prijateljstva za cijeli život”, rekla je Ranka Jokanović.

Srednja škola unutrašnjih poslova organizovana je tako da će učenicima drugog razreda srednjih škola omogućiti upis treće i četvrte godine smjer unutrašnjih poslova, nakon čega će steći diplomu policajac tehničar za bezbjednost.

Srednja škola unutrašnjih poslova počeće sa radom od naredne školske godine, a učenicima će biti obezbijeđen I besplatan smještaj.