Prodajne izložbe zimnice Udruženja žena Srbac

Udruženje žena iz Srpca danas je u sali za sastanke Opštine Srbac organizovalo prodajnu izložbu na kojoj se našla zimnica pravljena po tradicionalnim receptima, a juče su svoje proizvode članice izlagale ispred Doma zdravlja Srbac.

Predsjednica udruženja Vesna Smiljanić rekla je da je zimnica napravljena po staroj, provjerenoj recepturi i da samim tim ima originalan i prepoznatljiv miris i ukus i dodaje da su pravljenjem zimnice krenule još od ranog proljeća, a zatim nastavile obrađivanjem sezonskog voća i povrća.

U aktivnostima je učesatvovalo više od polovine članica, a međusobno su razmjenjivale iskustva tokom pripremanja specijaliteta što je rezultiralo kvalitetnim proizvodima za koje je sigurna da će se svidjeti građanima svih uzrasta.

,, Odlučile smo se da organizujemo prodajne izložbe na kojima ćemo građanima dati priliku da saznaju više o našim proizvodima i o Udruženju. Radno vrijeme mnogih ustanova, radnji i našeg štanda je slično, tako da smo građanima koji na pauzi ne stignu da nas posjete, na ovaj način dali mogućnost da dođu do naših proizvoda“, kaže Vesna Smiljanić.

Na izložbama koje su bile organizovane, građani su mogli da kupe: domaći ajvar od pečenih paprika po cijeni od 10 KM, domaći ajvar od kuvanih paprika po cijeni od 5 i 8 KM, pekmez od šljive po cijeni od 5 KM, pekmez od maline i breskve 5 KM, sok od višnje 4 KM, sok od kupine 6 KM, sok od borovnice 8 KM, hladno cijeđeni sok od aronije 12 KM, liker od borovnice i aronije po cijeni od 7 KM.

Građani koji nisu uspjeli proizvode kupiti na izložbama, mogu zimnicu kupiti na prodajnom štandu u blizini gradske pijace svakim radnim danom.

U narednom periodu Udruženje žena Srbac planira praviti još neke vrste zimnice, zatim organizovati organizovati razne radionice i to u manjim grupama kako bi se na taj način ispoštovale epidemiološke mjere zbog pandemije virusa korona, a u planu je i odlazak u Narodno pozorište Republike Srpske.

,,Planiramo da pravomo sok od jabuke i cvekle, da organizjujemo radionice heklanja, dekupaža i slično, zatim je u planu izrada krema. Zadale smo sebi brojne zadatke, ali smo odlučile da odemo u Narodno pozorište, što će biti naš mali predah i još jedno lijepo druženje“, dodaje predsjednica Udruženja.