Prijaviti one koji se lažno predstavljaju i nude pomoć

Na društvenim mrežama pojavile su se osobe koje se lažno predstavljaju kao predstavnici Privredne komore Republike Srpske i nude i obećavaju različite vrste pomoći privrednicima, upozorili su iz Komore.
“Apelujemo na sve koji dobiju takve poruke i ponude da o tome obavijeste pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Iz Komore pozivaju privrednike i samostalne preduzetnike da pomenutim licima ne dostavljaju lične i podatke o preduzeću, kako te informacije ne bi bile zloupotrebljene.

“Privredna komora Republike Srpske najoštrije osuđuje ponašanje pojedinaca koji zloupotrebom novonastale situacije, prouzrokovane širenjem virusa korona, očito žele steći određenu korist i dodatno nanijeti štetu privredi”, navode iz Komore.

U saopštenju je istaknuto da se provjerene informacije o radu Priveedne komore i svim njenim aktivnostima u vezi sa problemima koje prouzrokuje virus korona mogu dobiti na zvaničnoj internet stranici /www.komorars.ba/, pozivom na zvanične brojeve telefona ili mejl adrese dostupne na ovoj stranici.