Predsjednici mjesnih boračkih organizacija na sastanku sa rukovodstvom Boračke organizacije

Danas je u Srpcu održan sastanak rukovodstva Boračke organizacije opštine Srbac sa predsjednicima Mjesnih boračkih organizacija.

Sastankom je predsjedavao predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan, a na dnevnom redu su se našle Informacije o radu Boračke organizacije opštine Srbac i Fonda solidarnosti BO opštine Srbac te dogovor oko načina i termina održavanja parastosa u Mjesnim zajednicama na području opštine Srbac u 2024. godini. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici BO Goran Trivunić i Branko Grahovac, a ispred opštinske uprave sastanku je prisustvovao načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić.

Konstatovano je da je BO opštine Srbac u prvom polugodištu ostvarila svoje planske aktivnosti, a isto se odnosi i na aktivnosti i rad Fonda solidarnosti koji će do kraja ove godine uspješno realizovati svoj drugi program pružanja pomoći najugroženijim članovima Boračke organizacije a na osnovu prijedloga pristiglih iz svake Mjesne boračke organizacije.

Kako su Boračka organizacija opštine Srbac i Mjesne boračke organizacije nosioci održavanja parastosa u Mjesnim zajednicama, danas je dogovoreno da se održe sastanci Predsjedništava Mjesnih boračkih organizacija na kojima bi se razmatrala ova planska aktivnost, te zauzeli stavovi Mjesnih boračkih organizacija oko načina organizovanja, te samih termina održavanja parastosa u 2024.godini, što bi poslužilo kao priprema za redovnu sjednicu Skupštine Boračke organizacije opštine Srbac, a koja će usvojiti i kalendar obilježavanja parastosa i svih drugih značjanih datuma čiji je nosioc Boračka organizacija opštine Srbac.