Poziv poljoprivrednicima da iskoriste pravo na regres

Opštinska uprava Srbac poziva poljoprivredne proizvođače koji su ostvarili pravo na regresirano dizel gorivo da se od ponedjeljka 30. marta jave kod službenika u resornom odjeljenju u zgradi opštine kako bi preuzeli i popunili obrazac sa kojim će moći ostvariti pravo na ovu vrstu podsticaja.
Ovom prilikom, zamoljavaju se poljoprivrednici da obavezno nose zaštitnu opremu u cilju prevencije od širenja korona virusa i da imaju razumijevanje za ograničen broj ulazaka u zgradu opštine, te poštuju propisano rastojanje od jednog metra.
Pravo na regresirano dizel gorivo ostvarila su 303 poljoprivredna proizvođača u našoj opštini, od ukupno 9.418 poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj, za šta će ukupno biti izdvojeno 5.5 miliona КM.
Spisak korisnika podsticaja sa područja opštine Srbac, kao i obrazac u elektronskoj formi, zainteresovani mogu preuzeti na zvaničnoj internet stranici Opštine Srbac.
Preuzimanje i kupovina regresiranog dizel goriva trajaće do 30. oktobra 2020. godine.
Poljoprivrednici mogu preuzeti ukupno 100 litara regresiranog dizel-goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine upisane kao način korištenja u Registru poljoprivrednih gazdinstava.
Podsticaj za regresiranje dizel goriva za izvođenje proljećnjih i jesenjih radova u poljoprivredi utvrđen je u iznosu od 0,60 КM po litri. Regresirano dizel gorivo korisnici će preuzimati kod distributera koji su sklopili sporazum za distribuciju sa ministarstvom.
Prijava površina u registru je osnov za obračun količina goriva po korisniku.