Porodica Večernović obradovana poklonima

Predstavnici Dječijeg vrtića ,,Naša radost“ Srbac, zatim osnovne i srednje škole i Crvenog krsta , posjetili su danas višečlanu socijalno ugroženu porodicu Večernović iz Nožikog i uručili im pomoć koja obuhvata frižider, odjeću, obuću, hranu, slatkiše i igračke. U domaćinstvu Večernović živi ukupno devet članova, od kojih je šestoro djece- dva dječaka i četiri djevojčice. Nasjtariji je dječak Gojko koji ima 13 godina, a najmlađe dijete je Aleksandar koji ima šest mjeseci. Od djevojčica je najstrarija Gorana (11), zatim Bojana (8), Maja(7),pa šestogodišnje Jelena.
Senka Večernović, majka djece, kaže da su obradovani današnjom posjetom, poklonima i zahavljuje svima koji su danas bili, kao i Opštini Srbac na dosadašnjoj pomoći.
Otac Velibor kaže da novac za život zaruđeje radom u nadnicama, jer nije u mogućnosti da radi puno radno vrijeme. Uzrok je zdravstveni problem osmogodišnje Bojane, koja je zbog visoke tjelesne temperature ostala bez sluha i otac je svakodnevno vodi u školu i dolazi po nju.
Vaspitačica Ružica Malešević ističe da je ovo jedna od akcija koju su realizovali u okviru Dječije nedjelje i dodaje da joj je drago što su imali priliku da nekome izmame osmijeh na lice.
Direktorica vrtića Dijana Milanković kaže da su, pored porodice Večernović, vaspitačice i polaznici vrtića posjetili još tri porodice u Nožičkom i uručili im pomoć,a riječ je o porodicama Save i Svjetlane Ljubojević, Bogoljuba i Gordane Žujić, te Ostoje i Slađane Vasiljević.
Učenici Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac prikupili su 520 maraka, dok su srednjoškolci skupili 321 marku. Crveni krst će do kraja sedmice uručiti ukupno 22 paketa hrane.
Ove godine, u okviru pronatalitetne politike Opštine Srbac, porodici Večernović za šesto rođeno dijete, uručeno je 1000 maraka.