Policijska stanica Srbac obilježila Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti obilježen je javnom kampanjom koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, pod sloganom ,,Samo je porodica pravi izbor“, a učešće je uzela i Policijska stanica Srbac, s ciljem da se javnost upozori  na sve štetnosti i posljedice koje nastaju konzumiranjem narkotika.

 ,,Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti se obilježava od 15.11. do 15.12. tekuć godine, a policijski službenici su danas građanima  dijelili promotivni materijal, koji sadrži osnovne informacije o najčešće upotrebljavanim  drogama i njihovom štetnom djelovanju na čovjekov organizam, načinima pravovremenog prepoznavanja  početnih simptoma kod lica koja konzumiraju drogu,te druge korisne  informacije. Ovim putem, pozivam građane koji imaju informaciju ili kod mladih primijete ponašanje koje upućuje na moguću upotrebu narkotika da o tome obavijeste Policijsku stanicu Srbac“, izjavio je komandir Policijske stanice Srbac Nebojša Novaković.

Po njegovim riječima, stanje na području naše opštine je zadovoljavajuće i tokom kontrola je evidentiran samo jedan slučaj zloupotrebe opojnih droga.

,,Policijski službenici svakodnevno, u okviru svojih redovnih poslova i zadataka, preduzimaju preventivne i represivne mjere koje se tiču evidentiranja i sankcionisanja krivičnih djela i prekršaja iz ove oblasti.Takođe, redovno se održavaju predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola o štetnosti konzumiranja droge, što će biti nastavljeno i u narednom periodu”,  dodao je Novaković.