Polaznici Dječijeg vrtića ,,Naša radost” sinoć unijeli radost u prepun Dom kulture

Svečanost ,,Jesenje šale kroz priče male“,koju je organizovao Dječiji vrtić ,,Naša radost“ Srbac, sinoć je u Domu kulture okupila veliki broj posjetilaca, tako da sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Osim ponosnih roditelja i rodbine polaznika vrtića, u publici je bio načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević, načelnici opštinskih odjeljanja, direktori javnih preduzeća i ustanova, penzionisani radnici srbačkog vrtića i gosti iz vaspitno-obrazovnih ustanova iz Gradiške i Laktaša.
Manifestaciju je otvorila direktorica vrtića Dijana Milanković, koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila ustanovama i firmama koje im pomažu, kako bi djeca imala što bolje uslove za boravak u vrtiću, a posebna zahvalnost upućena je roditeljima,bakama i dedama djece koji uvijek rado učestvuju u raznim aktivnostima.
,, U našem vrtiću organizujemo razne aktivnosti na koje pozivamo članove uže i šire porodice naše djece. Cilj nam je ostvariti što bliži kontakt, što više povezati vrtić i porodicu, jer želimo da djeca i roditelji našu ustanovu doživljavaju kao svoju drugu kuću i nadam se da smo to uspjeli. I u narednom periodu ćemo uložiti što više ljubavi, truda i rada, kako bi našoj dječici uljepšali djetinjstvo i boravaka u vrtiću“, izjavila je direktorica Milanković.
Uslijedio je bogat progaram, koji se sastojao od glume, pjesme, recitacija, šaljivih narodnih umotvorina, a oduševljenje kod publike su izazvali i kostimi i scenografija. Tokom pripreme svečanosti, polaznici vrtića su mnogo naučili o jeseni, te imali priliku da sa vaspitačicama ispolje svoju kreativnost.
Načelnik Mlađan Dragosavljević je, po završetku manifestacije, izjavio da je Dječiji vrtić ,,Naša radost“ još jednom pripremio divan program i dodao da će se lokalna vlast i dalje truditi za najmlađe građane obezbijedi što bolje uslove za život. Kao bitan podatak, načelnik je istakao da će ova godina završiti sa većim brojem rođene djece, nego prošla godina.
Vaspitačica Daliborka Grabovac kaže da je priprema manifestacije zahtijevala mnogo truda i rada, da su bili uključeni svi radnici vrtića, ali da im ništa nije bilo teško, jer su sve radili s puno ljubavi , a da im nasmijana lica djece daju dodatnu volju i želju da uspješno završe svaki zadatak.
Više fotografija možete pogledati na facebook profili Radio-Srpca u albumu pod nazivom ,,Jesenja svečanost srbačkog vrtića”.