Poklon paketi za ratne vojne invalide

    Povodom 3.decembra-Međunarpodnog dana lica sa invaliditetom, predstavnici Boračke organizacije Srbac, u prisustvu načelnika Odjeljenja za opštu upravu Opštine Srbac Duška Mitrića, danas  su  u spomen-sobi  u Srpcu  desetorici  ratnih vojnih invalida od   5. do 10. kategorije uručili  prehrambeno-higijenske pakete, vrijednosti od  po 50 maraka.
Predsjednik Boračke organizacije Srbac Goran Plotan zahvalio je Opštinskoj upravi na razumjevanju prema invalidnim licima   i najavio  da se  slijedeća podjela pomoći boračkim kategorijama  u Srpcu očekuje za predstojeće božićne praznike  i za Dan Republike Srpske  u  znatno većem obimu.
„Ovo je još jedna potvrda koliko je značajno da zaživi Fond solidarnosti pri Boračkoj organizaciji Srbac. Apelujem na sve članove ove organizacije da uplate godišnju članarinu, kako bi u Fondu bilo operativnih sredstava za pružanje pomoći  invalidnim licima kada se nađu u stanju  da im je potrebna pomoć   saboraca“ , kaže predsjednik Plotan
Na poklon paketu  kratko  je zahvalio   ratni vojni invalid Mladen Grumić, a
Mihail Šelihijević, ratni vojni invalid,  koji je kategorisan u  8. grupu  sa 40 odsto  invalidnosti  zatražio  je pomoć od rukovodstva Boračke organizacije opštine Srbac. Ranjen je, kaže, u oko, a u tijelu ima još neizvađenih gelera. Stanje  sa bolešću očiju progresivno se pogoršalo, pa je sada potpuno slijepa osoba. Pitao je da li mu Opštinska boračka organizacija  može pomoći da ponovo ode na kategorizaciju.
Dobio je odgovor da  se sa potrebnim dokumentima i ljekarskim nalazima javi u Odsjek  za boračko-invalidsku zaštiti, gdje će biti izučena mogućnost da  se uputi na vanrednu kategorizaciju.
U Opštinskoj boračkoj organizaciji smo informisani da je  dodjela paketa obavljena na osnovu mišljenja mjesnih boračkih organizacija  i da će  za sve buduće pomoći  imena  boraca,  kojima treba pomoć, dostavljati  predsjednici mjesnih boračkih organizacija sa terena.