Počinje lov na prepelicu, goluba, grlicu i šumsku šljuku

 Nakon pauze od mjesec dana, članovi Lovačkog udruženja “Srna” iz Srpca ponovo će biti aktivni ovih dana jer u nedjelju, 1. avgusta, počinje lov na prepelicu, goluba, grlicu i šumsku šljuku.

Lov će se odvijati u ranim jutarnjim satima i predveče subotom i nedjeljom.

“U lovu se preporučuje municija 1,5 mm do maksimalno 2 mm. Lovi se u grupama od tri do deset lovaca sa upotrebom fluorescentnih prsluka ili kapa. Lovac sa sobom mora u lovištu imati oružani list, člansku knjižicu i lovnu kartu za divljač niskog lova. Lovne karte se mogu preuzeti u udruženju kod sekretara”, rekao je predsjednik udruženja Goran Savanović.

S obzirom na velike vrućine, on napominje lovcima da vode računa o svom zdravlju ali i o zdravlju njihovih lovačkih pasa.

“Preporučuje se lov u trajanju od najviše dva do tri sata uz dovoljnu količinu vode. Lov ovih ptica je pun adrenalina i zato treba povesti računa prilikom lova da ne dođe do neželjenih posljedica”, istakao je Savanović.

Polovinom juna okončan je prvi dio lova na srndaća, a tom prilikom je izvršen odstrel dvije trećine planiranih grla.

“Lov je protekao uspješno sa svih aspekata a bezbjednost je bila na visokom nivou što je izuzetno važno. Ostatak planiranih srndaća za odstrel izvršićemo polovinom avgusta, nakon perioda parenja srneće divljači”, naglasio je Savanović.