Počinje isplata stipendija za 82 studenata opštine Srbac

Za 82 redovna studenata sa područja opštine Srbac,koji studiraju na državnim i privatnim fakultetima, danas će biti obezbjeđena sredstva za isplatu dvije od ukupno sedam mjesečnih rata stipendije u školskoj 2019/20 godini .

Sa malim zakašnjenjem zbog pandemije virusa korona nije se do sad počelo sa isplatom, a za ove namjene iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu  od 16.400 KM.

Stipendije u visini od po 100 КM studenti od danas mogu podići preko tekućih i žiro računa u bankama u kojima su otvorili svoje naloge.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević potpisao je u februaru ugovore o stipendiranju sa studentima sa područja opštine Srbac u školskoj 2019/20. godini, a stipendija je ove godine povećana sa 600 na 700 КM, odnosno u sedam mjesečnih rata po 100 КM.

Danas će stipendije biti isplaćene redovnim studentima druge i viših godina studija, studentima prve godine-dobitnicima Vukovih diploma, studentima iz kategorije izuzetnih potreba i korisnika usluga Centra za socijalni rad Srbac, djece palih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i učenicima srednjih škola-dobitnicima Vukovih diploma iz socijalno ugroženih porodica.

Za četiri studenta koji se nalaze na master studijama po boljonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu, nakanadno će jednokratano biti isplaćen iznos od po 700 KM.