Počeo projekat “Zaposli srednjoškolca” u organizaciji Udruženja građana “C.E.Z.A.R.”

Udruženje građana “C.E.Z.A.R.“ počelo je sa realizacijom projekta “Zaposli srednjoškolaca” u okviru koga će druga generacija mladih iz Srpca imati mogućnost da stekne prvo radno iskustvo.

U pitanju je jednomjesečni program zapošljavanja, koji finansijski podržava Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a koji je za 15 srednjoškolaca omogućio radno osposobljavanje i sticanje vještina koje će im biti od koristi prilikom prvog pravog zaposlenja ili daljeg školovanja.

Zainteresovani učenici CSŠ “Petar Kočić” Srbac, koji su se prijavili na javni poziv, raspoređeni su u 12 poslovnih subjekata iz Srpca koji su takođe potvrdili učešće u projektu.

Među njima su: Opština Srbac, Restoran Monumental, Kafe bar Lasta, Dijana tekstil, Tandem GD, Teksoprom, Tat-Kom, Komunalno preduzeće Vodovod, Apoteka Golić, Apoteka Anafarm i Trgovina “Mila” iz Ćukala, dok je jedan srednjoškolac svoje radno mjesto pronašao u udruženju “C.E.Z.A.R.”.

“Radnim angažmanima prethodila je obuka koju je održala Milanka Šnjegota, ispred Kluba za traženje posla, koji djeluje pri Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske. Na obuci su srednjoškolci stekli osnovna znanja o traženju posla i predstavljanju poslodavcima”, rekla je izvršni direktor Cezara, Tanja Šnjegota.

Pored praktičnih znanja i vještina kroz prvo radno iskustvo, srednjoškolci će dobiti honorar, koji je obezbijeđen u sklopu projekta, a poslodavci imaju mogućnost da ih dodatno nagrade za njihov trud.

“Na samom kraju projekta biće predstavljen film koji će predstaviti kako je tekao jednomjesečni program i utiske naših srednjoškolaca”, dodala je Šnjegota.