Počela Sedmica saobraćaja u Dječijem vrtiću ,,Naša radost“ Srbac

U okviru obilježavanja Sedmice saobraćaja, polaznici Dječijeg vrtića ,,Naša radost“ Srbac danas su se u centru grada družili sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske i učili o pravilnom ponašanju u saobraćaju, odnosno na postavljenom poligonu učili o kretanju biciklista i pješaka na semaforu i pješačkom prelazu.
Po riječima vaspitačice Nataše Topić, ovo je jedna od redovnih aktivnosti vrtića, koja se realizuje svske godine u skladu sa planom i programom rada, a uključeni su polaznici svih vrtićkih grupa, osim jaslica.
Mladen Župljanin iz Auto-moto saveza Republike Srpske ističe da u Savezu nastoje preventivno djelovati kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, a da se poseban akcenat stavlja na edukacije i zaštitu djece kao najmlađih učesnika u saobraćaju.
Današnji poligon se sastojao od četiri semafora , improvizovanih pješačkih i biciklističkih staza, kako bi se djeci što vjerodostojnije približilo funkcionisanje i značenje boja semafora i pravilno prelaženje ulice na pješačkom prelazu. Sutra će vaspitanike vrtića posjetiti policijski službenici Policijske stanice Srbac, nakon čega će zajedno prošetati ulicama grada.

Više fotografija možete pogledati na facebook profili Radio-Srbac, u albumu ,,Sedmica saobraćaja”.