PK,,Ritam“ Srbac bilježi nove uspjehe: Sekcija iz Dervente osvojila brojne medalje

Petnaest djevojčica Plesnog kluba ,,Ritam“ Srbac-sekcija Derventa učestvovalo je na Državnom prvenstvu u solo, standardnim i latino-američkim plesovima, na kojem su osvojili zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Na takmičenju, koje je održano u Zenici, učešće su uzeli takmičari iz cijele BiH, Srbije i Hrvatske, a organizatori su bili Savez sportsko-plesnih klubova u BiH i SPK ,,Shadows“ iz Zenice.Trener PK ,,Ritam“ Svetislav Savanović kaže da je ovo bilo posljednje takmičenjeu ovoj polusezoni.

,,Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima i pokazanim kvalitetom, a u ljetnjem periodu ćemo nastaviti sa pripremama za narednu polusezon u i uvježbavanje novih koreografija, kao i sa pripremma za takmičenje u organizaciji Plesnog kluba Ritam“, rekao je Savanović.

Plesni klub ,,Ritam” Srbac postoji već 27 godina i u Republici Srpskoj je drugi po redu osnivanja. Na području opštine Srbac, kada su u pitanju rekreativne i sportske organizacije i klubovi, Ritam je, takođe, među najstarijama. Prije njega su osnovani samo FK,,Sloga” i Rukometni klub Srbac.