Pekmez od šljiva Udruženja žena Srbac na prodaji u Krajiškoj kući u Banjaluci

Udruženje žena Srbac od osnivanja u januaru ove godine svakim danom ide ka ostvarivanju svojih snova i ciljeva.Jedan od njih je bio da proizvodi ovog udruženja budu dostupni široj javnosti u ovom regionu, u čemu su uspjeli, tako da se od danas pekmez od šljiva koga su pripremale srbačke domaćice može naći na policama Кrajiške kuće u Banjaluci

.„Veoma smo srećne jer smo napravili prvi korak ka plasiranju naših proizvoda u Кrajiškoj kući što je dovoljan dokaz da se snovi ostvaruju ako ste dovoljno uporni i vjerujete u sebe. Nadam se da će pekmez, koga su pripremile naše vrijedne članice, pronaći mjesto u mnogim domaćinstvima u Banjaluci i šire“, rekla je predsjednica udruženja Vesna Smiljanić.

Ona dodaje da je ovaj proizvod morao proći određene hemijske analize, koje su pokazale izvrstan kvalitet pekmeza, a finansijsku podršku ovom pogledu pružila je Opština Srbac.

“Nastojaćemo da što veći broj naših proizvoda bude dostupan građanima u banjalučkoj regiji i nadam se da ćemo uspjeti da to ostvarimo i preko Кuće Lijevča i Potkozarja u Gradišci gdje smo nedavno imali divnu prezentaciju naše zimnice za kojom su Gradiščanci takođe pokazali interes”, istakla je Smiljanić.

Od osnivačke sjednice Skupštine udruženja, pa sve do danas, učlanjeno je preko 60 žena koje barataju raznim vještinama, od pripreme zimnice i sokova, do izrade odjevnih i ukrasnih predmeta, etno-suvenira i upotrebnih predmeta za domaćinstvo, upravo onako kako su to radili njihovi preci.Proizvodi srbačkog Udruženja žena svakog dana su dostupni u radnji koja se nalazi preko puta Zelene pijace u Srpcu.