Otvoren Vaskršnji sajam rukotvorina u Srpcu

U Srpcu je danas otvoren dvodnevni Vaskršnji sajam , koji su organizovale članice Udruženja žena Srbac u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbac.

Čestitajući nastupajuće praznike,predsjednica Udruženja žena Srbac, Vesna Smiljanić je rekla da su se potrudile da i pored kišnog vremena na štandovima izlože bogatu ponudu vaskršnjih dekoracija i unikatnih radova koje su izradile članice ovog udruženja te pozvala gradjane da dodju da ih podrže i kupe nešto za svoju porodicu.

“ Imamo divne dekoracije za sto,razne korpice,predmete radjene dekupaž tehnikom,likere i sve nešto što će uljepšati ambijent u ovim teškim vremenima da nam bude lijepo i prijatno za praznike.Bićemo danas i sutra na trgu pa pozivam sugradjane da nas obidju i daju nam podršku,a možda im se nešto i svidi .Nadam se da nam ova kiša neće pokvariti planove, pa koristim priliku da svima čestitam predstojeće praznike da u zdravlju , sreći i veselju sa svojim porodicama proslave najveći praznik Vaskrs”,rekla je predsjednica Smiljanić.

Snježana Šaponja,jedna od članica udruženja za Radio-Srbac je izjavila da žene iz Udruženja trebaju izaći sa vaskršnjim dekoracijama pred gradjane i pozvala srpčane da im daju podršku.

“Koristim priliku da pozdravim sve naše gradjane i da im čestitam naš najradosniji praznik Vaskrs.Prodaja ide malo slabije zato što nas prati kiša i ružno vrijeme, ali se nadamo da će sutra biti lijep dan.Ja lično na štandu imam dekoracije vezane za Vaskrs sa malim sekama u zdjelicama i čokoladnim jajima. Cijene su simbolične, kreću se od 6 do 15 maraka zavisno od ukrasnog predmeta a inače ja u svojoj ponudi imam pleteni program.Trenutno imam zeke,prslučiće sa zekama,rajfove i lutkice”,rekla je Snježana Šaponja.

Udruženje žena Srbac je nastalo 2020. godine, kao želja i potreba kreativnih žena naše opštine, da svoje rukotvorine, pokažu široj javnosti. Članice ovog Udruženja se bave različitim vrstama ručnih radova, počev od ukrašavanja enterijera i eksterijera pa do izrade raznovrsnih unikatnih predmeta.

Među ručnim radovima, ovih vrijednih žena, mogu se naći lutke od prirodnih materijala, korpe od novinskog papira, predmeti ukrašeni dekupaž tehnikom, slike rađene peglom i voštanim bojama, kao i razne vrste pletenih, heklanih i vezenih motiva u etno stilu.