OSNOVNA ŠKOLA JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ OBILJEŽILA SLAVU SVETOG SAVU

smart

Svečanost obilježavanja školske slave Svetog Save danas je odžana u centralnoj Osnovnoj školi JJ Zmaj u Srpcu u prisustvu velikog broja gostiju i radnika ove škole.

Nakon himne Svetom Savi koju je izveo školski hor pod dirigentskom palicom nastavnice muzičkog vaspitanja Stele Dragosavljević i  vjerskog obreda lomljenja slavskog kolača prisutnim se obratio protosinđel Teofil nastojatelj manastira  Osovica.

Govoreći o liku i djelu Svetog Save on je istakao da je malo ljudi u istoriji o kojima govorimo već 800 godina a da još uvijek nije sve rečeno,  Put svetosavlja  je pravi put a na nama je da dostojno njime koračamo i učimo našu djecu pravim životnim vrijednostima i dodao

,, Sveti Sava nam je utrao put kojim bi trebalo svi mi da hodimo.Budimo svjesni koliko je važno vaspitavatui dobre i časne generacije a taj zadatak upravo imaju ,pored rodielja, učitelji i nastavnici u školi,, rekao je otac Teofil.

Direktor OŠ JJ Zmaj Srbac Slavko Dragosavljević zahvalio se gostima ali i radnicima škole što su došli da zajedno proslave još jednu školsku  slavu čiju organizaciju je pomoglo nekoliko mladih srbačkih privrednika, prije svih vlasnici prekare Sunce, Pekoteke Qui Qui i restorana Monumental i dodao:

,,Neka mi niko ne zamjeri ali najdraži gosti su mi radnici ove škole jer se zajedno trudimo da svakodnevno gajimo pozitivne vrijednosti. Malo nas je i treba da budemo složni i da se volimo i poštujemo baš onako kako nas uči Sveti Sava,, rekao je direktor Dragosavljević.

Na kraju prije slavskog ručka simboličan poklon uručen je radnici ove škole Mirjani Savić koja odlazi u zasluženu penziju.

Obilježavanju školske slve u Osnovnoj školi u Srpcu pored ostalih prisustvovali su i potpredsjednik NSRS Milan Petković, pomoćnik ministra porodice omladine i sporta RS  Branka Malešević, direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Bojan Đenić, direktor Kolektora CCL Predrag  Zorić kao i predstavnici lokalne izvršne i zakonodavne vlasti opštine Srbac