Opštinska boračka organizacija Srbac uručila pedeset prehrambenih paketa demobilisanim borcima i članovima porodica poginulig boraca VRS.

U povodu velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, Boračka organizacija Srbac u saradnji sa opštinom Srbac, danas je po tradiciji uručila 40 prehrambenih paketa za demobilisane borce VRS, plus deset paketa za članove Opštinske organizacije porodica poginulih boraca VRS.

,,Dodjela ovih paketa obavljena je na prijedlog predsjednika mjesnih boračkih organizacija koji su dostavili spiskove demobilisanih boraca kojima bi trebalo ove godine da se uruči simbolična pomoć” , rekao je predsjednik BO Srbac Goran Plotan i dodao da ovo jedan simboličan gest prema demobilisanim borcima koji dokazuje da oni nisu zaboravljeni.

Današnjem skupu prisustvovao je i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević koji je još jednom pohvalio rad BO Srbac, a posebno Fond solidarnosti i čestitao Vasrkrs svim demobilisanim borcima VRS.

Na ovoj simboličnoj pomoći u ime demobilisanih boraca zahvalnost su iskazali Goran Vukić iz Lilića i Radivoje Kotur iz Srpca, koji su istakli da više od ovih paketa znači to što se i njih neko sjetio pred ovaj veliki hrišćanski parznik i poručili da tradiciju treba nastaviti i da sledeće godine ove pakete dobiju neki drugi demobilisani borci.

Kako nam je rekao predsjednik BO Srbac Goran Plotan, srbačka organizacija će u povodu velikog islamskog praznika Bajrama, 10. maja uručiti pakete pomoći za pet boraca VRS islamske vjeroispovjesti, po čemu je ova organizacija jedinstvena u RS.