Održana osma sjednica Predsjedništva Boračke organizacije Srbac

Pod predsjedavanjem Dragana Aleksića u petak, 19.februara, u zgradi Opštinske uprave Srbac održana je osma redovna sjednica Predsjedništva Boračke organizacije opštine Srbac.

Sjednica je imala izvještajni karakter, a na dnevnom redu su se našla godišnja dokumenta Predsjedništva i Boračke organizacije. Jednoglasno je usvojen izvještaj o radu za 2020. godinu i izvještaj o prihodima i rashodima za isto vremensko razdoblje.Кonstatovano je da se rad odvijao u otežanim uslovima zbog aktuelne pandemije ali da su ostvareni zacrtani ciljevi i programski zadaci. Кada su u pitanju finansijski pokazatelji, vidljivo je da su sredstva trošena u skladu sa planom za 2020. godinu te da se odgovorno pristupilo materijalno-finansijskom poslovanju organizacije. Usvojen je i izvještaj o radu Stručne službe za 2020. godinu i Plan rada Stručne službe za 2021. godinu. Zaključeno je da je Stručna služba odgovorila svom zadatku, odnosno da je uspješno djelovala i funkcionisala izvršavajući sve obaveze postavljene od strane rukovodstva i organa Boračke organizacije opštine Srbac. Članovi Predsjedništva su u nastavku sjednice usvojili Program rada za 2021.godinu, zajedno sa Кalendarom obilježavanja značajnih datuma i jubileja, kao i prijedlog Finansijskog plana Boračke organizacije opštine Srbac za 2021. godinu. Prema usvojenom Кalendaru, kao novina u odnosu na prethodnu godinu, prediđeno je da se 12. maja na Dan formiranja Vojske Republike Srpske izvrši polaganje cvijeća-ruža na grobna mjesta svih poginulih boraca Vojske Republike Srpske na području opštine Srbac. Svi drugi značajni datumi, jubileji i parastosi u mjesnim zajednicama zadržali su svoju mjesto u Кalendaru uz minimalne korekcije kada su u pitanju datumi obilježavanja.

Direktor privrednog društva “Borac” d.o.o. Srbac Svetislav Bosančić upoznao je članove Predsjedništva sa Informacijom o radu društva u 2020. godini, koju je Predsjedništvo jednoglasno usvojilo, a izvještaj o radu i materijalno-finansijskom poslovanju društva za 2020. godinu će se naći na dnevnom redu Skupštine Boračke organizacije opštine Srbac koja je predviđena u narednom mjesecu.